Terug! - Reisverslag uit Utrecht, Nederland van hermanjordan - WaarBenJij.nu Terug! - Reisverslag uit Utrecht, Nederland van hermanjordan - WaarBenJij.nu

Terug!

Door: Onno

Blijf op de hoogte en volg

11 Juli 2007 | Nederland, Utrecht

hallo allemaal!
We zijn inmiddels bijna allemaal weer terug in Nederland! Alleen Bram, Diederik en Joris hebben we achtergelaten, want zij gaan nog verder door China reizen. Hoewel iedereen al terug is en iedereen zelf kan vertellen wat die heeft meegemaakt schrijf ik toch nog ff een stukje om de laatste dagen die nog niet beschreven zijn te vertellen.

We waren geëindigt bij 7 juli toen we bij de Chinezen gegeten hadden. Hierna kwamen sommige die avond en andere de volgende ochtend terug van "hun chinees". Iedereen had andere verhalen: De een had een privekamer in een restaurant, de ander moest van het nachtkastje eten, sommige mensen hebben helpen koken. Sommigen sliepen op een plank anderen weer in een vier sterren hotel maar volgens mij vond iedereen het stuk voor stuk geweldig om mee te maken, ik heb er geen enkel negatief verhaal over gehoord. Bovendien bleek bij veel mensen dat de dumblings, die in het allereerste hotel heel vies waren, ook heel lekker konden zijn.

8-07-07
's ochtends hebben sommige op de campus en andere bij "hun Chinees" thuis gegeten. Vervolgens was iedereen rond half 9 op de campus. Toen hebben we met z'n allen Tai Chi en Kong fu les gehad in de gymzaal. We moesten alleen heel lang wachten voordat we met de Tai Chi les konden beginnen waardoor we de Chinese Teaching hebben gemist, dit vond iedereen echt heus wel heel jammer. Toen gelunched en daarna had iedereen nog even tijd voor zichzelf. Om 3 uur begon vervolgens de culturele voorstelling. Hier hebben we weer van alles gezien. We hebben een stukje traditionele Chinese muziek gezien dat gespeelt werd op een soort liggend harpachtige instrument. Vervolgens was er ook nog een breakdance groep ingehuurd (de haarstijl en oorringen die ze droegen waren niet toegestaan op de school). Zij gingen een soort breakdance battle houden. Het was leuk gedaan alleen duurde het lang en konden ze niet eens zonder hulp een salto achterover tssss. Verder was er nog iemand die accordeon speelde en iemand die 'my heart will go on' zong, wat heel erg zuiver was....ahum. Vervolgens hadden ze ook nog een kongfu show, waarbij simons ogen bijna uitgeprikt werden met een zwaard en een soort aerobics in de gymzaal. Opeens ontstond er toen ook een soort chaos en moesten we snel weg, naar het Brazilliaans/Duist bier/vlees restaurant waar we gegeten hebben. Daarna inpakken, toepen en slapen.

9-07-07
Deze ochtend moesten we om half 7 bij de bus zijn en al onze spullen inladen, vervolgens ontbeten in de bus. Daarna de hele ochtend in de bus gezeten en gelunched in Beijing. Toen weer doorgereden met de bus naar de Chinese muur, wat ongelooflijk mooi was. De Chinese muur zelf was heel mooi en ook de bergen erom waren mooi. Het was vooral fijn dat er eindelijk geen smog was, waardoor je bijvoorbeeld wolken kon onderscheiden en ook echt de bergen kon zien. daar zijn we 2½ uur geweest en vervolgens weer avond gegeten in Beijing, daarna zijn we naar het hotel gereden en hebben we daar afscheid genomen van Vasse (Diederik). Daarna heeft iedereen nog iets voor zichzelf gedaan en is er nog tot diep in de nacht geweerwolft en getoept.

10-07-07
De bus vertrok om half 8 richting vliegveld, daarvoor was er nog een ontbijt maar dit was volgens velen niet te vreten en veel zijn niet eens bij het ontbijt geweest omdat ze sliepen of aan het inpakken waren. Toen met de bus naar het vliegveld, daar bleek dat we niet eens zo heel veel tijd meer hadden, waardoor het afscheid met Bram ook mislukt was. Meteen ingecheckt en door de paspoortcontrole, toen bleek dat je daar geen Chinees geld meer om kon wisselen, waardoor veel mensen nog met flink wat juannetjes over zitten. Op het vliegveld bleek ook dat de prijzen opeens weer heel Nederlands waren. 18 juan voor een broodje! Jezus dat ga ik echt niet betalen hoor! maar het afdingen lukte ook meteen niet meer, dus voor vele toch een goeie gelegenheid om hun laatste geld uit te geven. Na 3x gelunched te hebben in het vliegtuig hadden we een behoorlijk wiebelige landing maar uiteindelijk zijn we veilig aangekomen en werden we al opgewacht door familie en vrienden. Vervelend was wel dat Remi er uitgepikt werd door de douane en zijn hele bagage gecontroleerd werd. Ik ben nog benieuwd hoe dat afgelopen is. en daar eindigd het China verhaal. Ik hoop dat jullie allemaal een leuke 2 weken hebben gehad! Ik in ieder geval wel! Verder iedereen nog bedankt en al die shit!

p.s. Tom is 3,5 kilo afgevallen!

p.s.s. Er kunnen op deze site maar 10 foto's en 2 filmpjes staan. Als we er meer willen moeten we per 100 foto's zo'n 10 euro betalen, volgens mij kan dit goedkoper dus misschien is er een ander alternatief. Ik heb zelfs een alternatief gevonden. Je kan via http://picasa.google.com gratis 1 gb aan foto's op internet zetten. Het is een redelijk simpel programma! Ik heb er al 1 gemaakt: http://picasaweb.google.nl/onnoebbens

Update voor de thuisblijvers die de c.d. die we hebben meegekregen nog niet hebben bekeken: op de volgende link staat een lijste met de filmpjes op die cd.
Upupdate: naar Onno's voorbeeld staan nu ook de foto's die op de cd stonden op internet:

• 11 Juli 2007 - 16:09

Charley:

Zo Tom, kan je eindelijk weer de plaatselijke shoarmaboer blijmaken.

• 11 Juli 2007 - 16:55

Tommy G.:

4,5 kilo! Respect aub!

@ Turrek hierboven: de shoarmaboer was bijna falliet door mijn afwezigheid, gelukkig heb ik gisteravond weer lekker wat shoarma weggewerkt.

• 11 Juli 2007 - 21:53

Has:

Ik zal alvast de filmpjes zoals we ze van de Chinezen hebben gekregen op Google video deponeren, link volg later.